fbpx

Една зареждаща и “танцувална” лекция на д-р Илиана Петрова Саласар

Интерактивна лекция на тема “Европейски хореографи и танц-терапия – XX – XXI век”. Това е подаръкът за гостите по случай 1 ноември, Денят на народните будители, на д-р Илиана Петрова Саласар. Тя бе поканена да поднесе безценна информация относно танц-терапията и ефектите, които същата оказва върху цялостното ни здравословно състояние. Това е първият академичен труд по темата, приет и защитен успешно в Института за изследване на изкуствата-БАН. Неговият автор е наричан „първопроходник“ на темата в България.
Д-р Саласар разглежда танцовото изкуство като висша форма на движение и терапия. В себе си то засяга много области на познание като: психология, психотерапия, биомедицина и качество на живот, нанотехнологии, биомеханика, арт-терапия и др.
Върху темата на изследването авторката има реализирани 4 интерактивни представления в Национален студентски дом и Младежки театър “Н.Бинев”, гр. София. Но нейната дейност не се изчерпва единствено в контекста на Р. България. Изследователката е радетел, лектор и водещ на множество презентации на Международни танцови конгреси към ЮНЕСКО.

Поканата бе тематично съобразена с мястото на събитието-новото и модерно коуъркинг пространство в София.

„Biz Hub | Cowork | Events” е най-новото и първо по рода си коуъркинг пространство, намиращо се на ул. “Анна Ахматова“ №9. Д-р Саласар бе специален гост на зареждащата беседа, провела се във „Вселена“/ venue “Universe”.
Поради епидемиологичната обстановка за провеждането на лекцията бяха спазени всички необходими мерки. Безопасността на посетителите и гости бе приоритет и не бяха пожалени средства за превенция срещу COVID-19. Заетостта се равняваше на 30% от капацитета на мястото, т.е. на едно лице бяха осигурени 3 кв. м. пространство.
Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура“. Вярваме, че лекцията ще доведе до лавина от мероприятия от високо културно и интелектуално равнище и е само началото на нещо ново, свежо и различно.
Вие също можете да станете част от нашата инициативност. Вашият бизнес може да се окаже в пресечната точка на различни интереси, нужди и сътрудничества.
Интерактивна лекция bizhub.bg Интерактивна лекция bizhub.bg  Интерактивна лекция bizhub.bg  Интерактивна лекция bizhub.bgИнтерактивна лекция bizhub.bg